Είναι ένα κλασσικό παγωτό, χωρίς αυγά. Τα λίπη, οι πρωτεΐνες και η ιμβερτοζάχαρη έχουν συνδυαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσουν ένα προϊόν που στην βιτρίνα θα διατηρηθεί μαλακό για αρκετό καιρό.
Σε σχέση με άλλα είδη παγωτού η διαφορά είναι ότι εδώ υπάρχουν και 20 κρόκοι αυγού. Έτσι το παγωτό θα έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα από άποψη αύξησης όγκου ενώ θα είναι πιο βελούδινο.
Συνταγή για Παγωτό Καϊμάκι με/χωρίς σαλέπι